Noutăți

Informare: Vaccinarea antirabică a câinilor la solicitarea proprietarilor

Prin Decizia nr. 23 din 23 ianuarie 2018 referitoare la excepția de neconstituționalitate a sintagmei "numai după identificarea acestora", cuprinsă în art. 13^4 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, referitoare la "acțiunea de vaccinare antirabică o câinilor cu săpân", Curtea Constituțională a constatat că sintagma "numai după identificarea acestora", cuprinsă în art. 13^4 din OUG 155/2001, referitoare la "acțiunea de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân" este neconstituțională. În consecință, acțiunea de vaccinare antirabică a câinilor cu stăpân nu mai este condiționată de identificarea câinelui.

Informare


Informare: Campanie sterilizare București

Autoritatea pentru Supravegherea și Protectia Animalelor organizează în perioada 11-16 octombrie 2018 o procedură de achiziție a serviciilor de sterilizare pentru o campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără pedigree cu deținător în Municipiul București.

Informare


Rolul cheie al vânătorilor în controlul pestei porcine africane

Pesta porcină africană (PPA) este o boală infecțioasǎ devastatoare, de obicei mortală, a porcilor și a mistreților, pentru care nu există vaccin.

Consecințele bolii afectează:

 1. Fermele și economia
  • virusul ucide animalele.
  • pierderile economice pentru agricultorii din UE sunt agravate de întreruperea comerțului internațional cu animale și carne.
  • pierderi economice pentru vânǎtori.
 2. Fauna și vânǎtoarea:
  • din cauza bolii, populațiile de mistreți pot să scadă în mod semnificativ sau chiar să dispară.
  • vânatoarea poate fi restricționatǎ sau chiar interzisǎ în unele zone infectate (inclusiv colectarea carcaselor și a trofeelor).

citește articolul