Antibiorezistența

Norme de conduită în terapia antimicrobiană la câine

Utilizarea responsabilă a agenților antimicrobieni conservă și optimizează eficacitatea substanțelor antimicrobiene și reduce la minim selecția bacteriilor rezistente la substanțe antimicrobiene, protejând astfel sănătatea publică și sănătatea animală.

Descarcă


Norme de conduită în terapia antimicrobiană la pisică

Utilizarea responsabilă a agenților antimicrobieni conservă și optimizează eficacitatea substanțelor antimicrobiene și reduce la minim selecția bacteriilor rezistente la substanțe antimicrobiene, protejând astfel sănătatea publică și sănătatea animală.

Descarcă


Broșura EPRUMA

Broșura EPRUMA explică rolul și beneficiile antibioticelor în sănătatea animalelor și descrie buna practică pentru utilizarea acestora în fermele de animale folosite pentru obținerea alimentelor destinate consumului uman.

Broșura prezintă atât o abordare mai cuprinzătoare și mai specifică cu privire la  punerea în aplicare, utilizarea responsabilă a antibioticelor pentru optimizarea în continuare a sănătății animalelor.

Acesta oferă, de asemenea, orientări privind producția în aer liber și în adăposturi, biosecuritatea, nutriția, etc. și include un arbore de decizie cu privire la utilizarea de antibiotice veterinare la animalele producătoare de alimente.

Descarcă broșura