Antibiorezistența

Norme de conduită în terapia antimicrobiană la câine

Utilizarea responsabilă a agenților antimicrobieni conservă și optimizează eficacitatea substanțelor antimicrobiene și reduce la minim selecția bacteriilor rezistente la substanțe antimicrobiene, protejând astfel sănătatea publică și sănătatea animală.

Descarcă


Norme de conduită în terapia antimicrobiană la pisică

Utilizarea responsabilă a agenților antimicrobieni conservă și optimizează eficacitatea substanțelor antimicrobiene și reduce la minim selecția bacteriilor rezistente la substanțe antimicrobiene, protejând astfel sănătatea publică și sănătatea animală.

Descarcă


Broșura EPRUMA

Broșura EPRUMA explică rolul și beneficiile antibioticelor în sănătatea animalelor și descrie buna practică pentru utilizarea acestora în fermele de animale folosite pentru obținerea alimentelor destinate consumului uman.

Broșura prezintă atât o abordare mai cuprinzătoare și mai specifică cu privire la  punerea în aplicare, utilizarea responsabilă a antibioticelor pentru optimizarea în continuare a sănătății animalelor.

Acesta oferă, de asemenea, orientări privind producția în aer liber și în adăposturi, biosecuritatea, nutriția, etc. și include un arbore de decizie cu privire la utilizarea de antibiotice veterinare la animalele producătoare de alimente.

Descarcă broșura


Raport FVO: Utilizarea prudentă a antibioticelor în România

Această misiune de informare a avut loc în România în perioada 21-25 noiembrie 2016, făcând parte dintr-o serie de misiuni efectuate în statele membre de către DG Sănătate și Siguranță Alimentară.

Obiectivele misiunii de informare au fost colectarea de informații suplimentare privind implementarea practică a măsurilor menite să soluționeze problemele cauzate de rezistența la antimicrobiene (RAM) legate de utilizarea medicamentelor veterinare, precum și identificarea exemplelor de bune practici care ar putea fi utile altor state membre în soluționarea acestor probleme.

Descarcă raportul