Antibiorezistența

Al treilea raport științific

comun inter-agenții privind analiza integrată a consumului de agenți antimicrobieni și apariția rezistenței antimicrobiane la bacterii de la oameni și animale producătoare de alimente în UE / SEE

Descarcă


Ghid pentru utilizarea cu prudență a antibioticelor

Antibioticele sunt utilizate cu rol terapeutic în tratamentul și controlul multor tipuri de infecții, la o mare varietate de specii de animale.

Acest fapt poate duce la selectarea unor forme de microorganisme rezistente la antibiotice, ceea ce reprezintă un fenomen natural și inevitabil. Este un risc inerent, asociat cu utilizarea antibioticelor la orice specie, inclusiv la om.

Descarcă


How to use antibiotics responsibly: Advice for the owners of horses and other equidae

Antibiotic resistance, or the ability of some bacteria to survive antibiotics, is a threat to both human and animal health. There is evidence to suggest that antibiotic resistance in bacteria found in horses can result in transfer of resistance to bacteria in humans, thus reducing the ability of doctors to treat bacterial infections in people. A failure to use antibiotics responsibly is the main cause of resistance in man and animals and we all have a duty to select and prescribe antibiotics appropriately so that these vital medicines remain effective.

Descarcă