Antibiorezistența

Ghid pentru utilizarea cu prudență a antibioticelor

Antibioticele sunt utilizate cu rol terapeutic în tratamentul și controlul multor tipuri de infecții, la o mare varietate de specii de animale.

Acest fapt poate duce la selectarea unor forme de microorganisme rezistente la antibiotice, ceea ce reprezintă un fenomen natural și inevitabil. Este un risc inerent, asociat cu utilizarea antibioticelor la orice specie, inclusiv la om.

Descarcă


How to use antibiotics responsibly: Advice for the owners of horses and other equidae

Antibiotic resistance, or the ability of some bacteria to survive antibiotics, is a threat to both human and animal health. There is evidence to suggest that antibiotic resistance in bacteria found in horses can result in transfer of resistance to bacteria in humans, thus reducing the ability of doctors to treat bacterial infections in people. A failure to use antibiotics responsibly is the main cause of resistance in man and animals and we all have a duty to select and prescribe antibiotics appropriately so that these vital medicines remain effective.

Descarcă


Sfaturile medicilor, stomatologilor și veterinarilor despre "Cum să utilizăm antibioticele în mod responsabil"

Antibioticele sunt vitale pentru tratarea și prevenirea răspândirii bolilor la oameni și la animale. Totuși, riscul ca bacteria care cauzează boala să dezvolte rezistență la antibiotice crește de fiecare dată când acestea sunt utilizate. Odată ce bacteriile devin rezistente, antibioticul este ineficient și nu mai poate trata boala. Ajutați-ne să salvăm vieți și să ne asigurăm că antibioticele își păstrează eficiența acum și în viitor, respectând următoarele recomandări:

Descarcă