Antibiorezistența

How to use antibiotics responsibly: Advice for the owners of horses and other equidae

Antibiotic resistance, or the ability of some bacteria to survive antibiotics, is a threat to both human and animal health. There is evidence to suggest that antibiotic resistance in bacteria found in horses can result in transfer of resistance to bacteria in humans, thus reducing the ability of doctors to treat bacterial infections in people. A failure to use antibiotics responsibly is the main cause of resistance in man and animals and we all have a duty to select and prescribe antibiotics appropriately so that these vital medicines remain effective.

Descarcă


Sfaturile medicilor, stomatologilor și veterinarilor despre "Cum să utilizăm antibioticele în mod responsabil"

Antibioticele sunt vitale pentru tratarea și prevenirea răspândirii bolilor la oameni și la animale. Totuși, riscul ca bacteria care cauzează boala să dezvolte rezistență la antibiotice crește de fiecare dată când acestea sunt utilizate. Odată ce bacteriile devin rezistente, antibioticul este ineficient și nu mai poate trata boala. Ajutați-ne să salvăm vieți și să ne asigurăm că antibioticele își păstrează eficiența acum și în viitor, respectând următoarele recomandări:

Descarcă


Cum se poate asigura o utilizare responsabilă a antibioticelor pentru producerea animalelor destinate consumului ?

Rezistența animalelor la antibiotice - la fel ca aceea a oamenilor - devine o provocare tot mai mare în ziua de azi. Vorbim despre rezistență la antibiotice atunci când anumite bacterii sunt capabile să „reziste” și să supraviețuiască în urma expunerii la un anumit antibiotic care, în mod normal, ar fi trebuit să aibă un efect de anihilare sau de inhibare a creșterii acestuia.

Descarcă


Cum putem menține eficacitatea antimicrobienelor în prezent și în viitor

Pentru antimicrobiene este nevoie întotdeauna o rețetă eliberată de un medic veterinar

Medicamentele antimicrobiene sunt esențiale pentru tratarea și prevenirea bolilor la om și la animale. Însă riscul ca organismul care cauzează boala să dezvolte rezistență la aceste medicamente sporește odată cu fiecare utilizare. Pentru a asigura eficacitatea antimicrobienelor în prezent și în viitor, acestea trebuie să fie strict controlate. Antimicrobienele trebuie să fie prescrise numai de medici sau de medici veterinari, în urma unei examinări și a unui diagnostic clinic. Ori de câte ori este posibil, ar trebui efectuat un test de sensibilitate pentru a determina antimicrobienele care vor fi cele mai eficace în tratarea unei anumite boli.

Descarcă


Cum să utilizăm antimicrobienele în mod responsabil: sfaturi pentru medicii veterinari

Nu prescrieți niciodată antimicrobiene fără a efectua o examinare și fără a pune un diagnostic

De fiecare dată când utilizați antimicrobiene, riscul ca organismul care cauzează boala să dezvolte rezistență la acestea sporește. Pentru asigurarea eficienței acestora în prezent și în viitor, trebuie să controlați strict utilizarea lor. Trebuie să prescrieți numai dozajul corect al substanțelor antimicrobiene, stabilit în urma unei examinări și a unui diagnostic clinic. De asemenea, trebuie să efectuați teste de sensibilitate de câte ori este posibil. Evaluați î ntotdeauna eficacitatea tratamentului după administrare.

Descarcă


Orientări pentru utilizarea prudentă a substanțelor antimicrobiene în medicina veterinară

Utilizarea pe scară largă a substanțelor antimicrobiene în medicina umană și veterinară în ultimii ani a accelerat apariția și răspândirea microorganismelor rezistente. Această situație a fost agravată de lipsa investițiilor în dezvoltarea de noi antibiotice eficiente. Gravitatea consecințelor este evidentă: se estimează că, în fiecare an, infecțiile rezistente la medicamente conduc la decesul a cel puțin 25 000 de pacienți și generează costuri pentru UE de 1,5 miliarde EUR (costuri de asistență medicală și pierderi ale productivității).

Descarcă